Oсновна школа

Митрополит Михаило - СОКОБАЊА

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
www.osmitmih.edu.rs
ПРОГЛАШЕЊЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА У СРБИЈИ - ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПУ И ШКОЛЕ
 
ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА
ОСНОВНА ШКОЛА 
СРЕДЊА ШКОЛА
 

- директору

Поштована/-и,

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој триторији Републике Србије, која је ступила на снагу вечерас 15.03.2020. године, установе образовања и васпитања неће радити од понедељка 16.03.2020. године.

У току сутрашњег дана школе ће добити потребне информације и упутства за организовање и спровођење наставе на даљину почевши од 17.03.2020. године (уторак). Од директора школа и наставника очекује се да у току сутрашњег дана изврше потребне припреме и информисање ученика и њихових родитеља/законских старатеља о организованој настави на даљину. Потребно је планирати обавештавање ученика и координацију наставе на даљину тако да што мањи број запослених долази у установу, а да своје радне обавезе у највећој мери обављају од куће. Током боравка у установи сви запослени су у обавези да се придржавају здравствено-хигијенских мера, упутстава и наредби надлежних служби.

У данима који су пред нама Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће пружити потребну помоћ школама, ученицима и њиховим родитељима да наставу на даљину организују, спроводе и прате на делотворан и ефикасан начин.
 
Заједничким напорима, добром координацијом и синхронизованим активностима можемо допринети да се актуелна кризна ситуација за образовни систем, али и систем у целини, предупреди и тиме ублаже њене последице. У том смислу, позивамо Вас на посвећено деловање и одговорно поступање!

 

С поштовањем,

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја 

15.03.2020. године
 

 

Обавештење о престанку наставе

 

Поштовани ученици, од сутра 16.03.2020. године, нема наставе у школи. О даљим информацијама бићете обавештени на сајту и путем наше фејсбук странице.

Поздрав.

Руководство школе.

 

Важно!!! Информације о корона вирусу

 

Шта до сада знамо о ковид-19 – Корона вирусу:

$1  Вирус је физички велики и тежак и зато не лебди него пада

$1  На рукама се задржава 5 до 10 минута, на одећи, тканинама, пар сати а на металу (браве, ограде и слично) и до 12 сати

$1  Неотпоран је на температуре веће од 23 степена у спољашној средини, зато руке треба прати топлом водом, излагати се сунцу, прати гардеробу и луфтирати се на сунцу

$1  5-10 минута, колико се вирус задржава на рукама је дуг период јер за то време може да се једе, дира нос, очи,уста... зато је потребно руке често прати топлом водом

$1  Избегавати гужве и боравак у малим затвореним просторијама са доста људи

$1  Прво се насељава у носу и грлу (гребуцка и дражи), не изазива секрецију из носа, изазива кашаљ (суво, надражајно без секрета), нема температуре - Док је ту пити топле напитке, топлу воду, не користити хладно и лед, испирати грло да би се спречило да сиђе ка плућима – ово траје 2-4 дана

$1  После 5-6 дана вирус може сићи на плућа, тада се јавља повишена температура, сув кашаљ и плитак дах (тешко дисање) – дакле важно је покушати да вирус не стигне до плућа

$1  Безбедна раздаљина од зараженог је већа од 1 метра

$1  Зато што је велики не пролази лако кроз заштитне маске

 

Активности у целодневном боравку

 

У оквиру целодневног боравка ученици издвојеног одељења у Мужинцу су имали предавање, обуку и практичан рад у вези правилне садње биља из семена. 

Углавном се садило лековито биље (хибискус, невен, босиљак и ладолеж).

Велико хвала предузећу за прераду лековитог биља "Адонис" који је обезбедио материјал за садњу.

Извештај и фото: Миљана Миленковић, Весна Лалић и Младен Антић

 

26   27

28   29

 

 

Дан борбе против вршњачког насиља

 
У нашој школи Дан борбе против вршњачког насиља обележен је кроз различите активности: Чланови УП и Вршњачког тима за борбу против насиља успешно су реализовали тематске радионице у својим одељењима.
Заједно са руководством школе и ПП службом, били су у посети одељењу деце са додатном подршком, које је за њих извело представу „Кућо, кућо“.
Децу основне школе угостили су ученици средње школе „Бранислав Нушић“ у школској кухињи.
Активности су реализоване на задовољство свих учесника, о чему сведоче фотографије.
Ове школске године, наша основна школа ради у ванредним условима због реновирања једног објекта.Одељење деце са додатном подршком налази се у окружењу средње школе, а свакодневни однос ученика и професора према њима, можемо издвојити као пример добре праксе – веома су брижни, топли у начину опхођења, спремни да помогну у преношењу ученика који се отежано крећу...).
Постоје и посебне прилике дружења, учења и дегустације производа у школској кухињи.
Овакви примери охрабрују и доказују да ДОБРО У ЉУДИМА постоји, само га треба неговати.
 
Извештај и фото: Милена Мијалковић
 
18   19
 
20   21
 
22   23
 
24   25
 
 
 

САРАДЊА СА РОДИТЕЉИМА

 

У овој школској години унапредили смо сарадњу са родитељима.Позитиван импулс добили смо кроз сарадњу са лекарима Института за јавно здравље из Ниша, а након тога активности реализујемо сопственим снагама.

Велики број чланова Савета родитеља показао је спремност да се одазове редовним и ванредним састанцима, спремни су да активно учествују, пренесу информације и да укључе друге родитеље одељења које представљају.Успоставили смо комуникацију електронским путем, размењујемо идеје, предлоге, литературу...а данас, 5.марта 2020. имали смо родитељски састанак 6/1 и 6/2 одељења, где су носиоци активности били родитељи – чланови Савета родитеља.

Направили смо јасну структуру. Приложени постер говори о томе који су задаци стављени пред нас одрасле.Када је у питању превенција болести зависности, јасно је да морамо истовремено деловати на више поља.Морамо се бавити проблемом ДОСТУПНОСТИ и тражити начине деловања на том плану, али истивремено, морамо радити и на РАЗВИЈАЊУ ОТПОРНОСТИ ДЕЦЕ на негативне утицаје у најширем смислу.

КВАЛИТЕТНИ МЕЂУЉУДСКИ ОДНОСИ – међусобно уважавање, квалитетна комуникација, јесу превенција и велики ресурс у решавању свих проблема.Природно је да имамо различито мишљење, ставове о многим стварима, али је неопходна спремност да чујемо и разумемо једни друге.Родитељски састанци које смо имали дају наду! Радили смо у веома пријатној атмосфери.Верујемо да ће наше међусобно поверење и квалитетна сарадња позитивно деловати на развијање квалитетнијих односа са децом.

Решили смо да НЕ ОДУСТАЈЕМО од наше деце!!!

16   14

15    17

 

Практично учење

 

Уз смех и забаву на свежем ваздуху, ученици седмог разреда у Мужинцу утврдили услове за настанак и одржавање равнотеже, као и принципе рада полуге.

Извештај и фото: Оливера Денић

10   11

12    13

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 Следећа > Крај >>

Page 3 of 6
Банер

ИКС ОКС


Бројач посета сајту

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас43
mod_vvisit_counterЈуче206
mod_vvisit_counterОве недеље1045
mod_vvisit_counterПрошле недеље1008
mod_vvisit_counterОвог месеца3016
mod_vvisit_counterПрошлог месеца2343
mod_vvisit_counterУкупно518974

Online (20 задњих минута): 4
Your IP: 44.211.26.178
,
Сада је: 22-06-2024 02:47

Пријава корисника

Online

Имамо 4 гостију на мрежи

Google:  Google pictures:  Yahoo:  MSN: