Oсновна школа

Митрополит Михаило - СОКОБАЊА

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Ел. пошта Штампа ПДФ

Обавештење о начину спровођења наставе на даљину која почиње 17.03.2020. године у условима тренутне епидемиолошке ситуације

 

 

   Поштоване колеге,

   Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је школама смернице за планирање и реализацију образовно-васпитног рада, путем учења на даљину у периоду када нема непосредне наставе.

   Едукативни садржаји за учење емитоваће се на РТС-у (Канал 3), за ученике основних школа. Часови почињу у 8.00. Распоред за часове који ће се емитовати на Каналу РТС 3 по разредима биће доступан дан раније на сајту Министарства www.rasporednastave.gov.rs

  

   На Педагошком колегијуму одржаном 16.03.2020. године у проширеном саставу, донете су следеће одлуке:

1. На сајту школе биће постаљен банер (РТС,Канал 3) са линком ка сајту www.rasporednastave.gov.rs

2. Одељењске старешине у обавези су да остваре комуникацију са родитељима/старатељима свих ученика у одељењу и пруже им додатне информације и упутства у вези са емитованим садржајима и додатним материјалима за учење.

ЗА УЧИТЕЉЕ

3. Учитељи самостално осмишљавају наставне материјале, задатке и начине праћења постигнућа ученика. Имају могућности да то реализују на различите начине ( друштвене мреже, мејл, смс, видео -снимак, линк неког садржаја, дигитални уџбеници, квизови...) Акценат треба ставити на српски језик, математику и СОН/ПИД.

На основу распореда часова, а у складу са својим планом и програмом одељењске старешине ће обавештавати ученике о начинима учења и праћења наставе.

3. ЗА НАСТАВНИКЕ

Све одељењске старешине старијих разреда добиће мејл адресу свог одељења, преко које ће комуницирати са колегама, који ће им слати наставне материјале. На основу распореда часова , а у договору са предметним наставницима одељењске старешине ће обавештавати ученике о начинима и времену учења , и прослеђиваће им материјале.

4. У оквиру платформеWEEBLY, која ће бити повезана са сајтом школе (на сајту школе биће постављен линк који ће вас директно одвести на платформу) постављају се садржаји као додатна подршка часовима који ће се емитовати на Каналу 3 РТС-а.

5. Сви учитељи моћи ће да постављају наставне садржаје по разредима (I, II, III и IV). Предметни наставници (V-VIII) постављаће садржаје у складу са својим планом и програмом.

6. Свим наставницима биће на располагању 2 учионице из који ће моћи да се уживо емитује настава.

   Предлог Министарства је да се приликом креирања наставних садржаја води рачуна да не дође до преоптерећености ученика градивом.

   Наведене информације подложне су промени, о чему ћете бити благовремено обавештени.

Педагошки колегијум

 

Последње ажурирано понедељак, 16 март 2020 16:43  
Банер

Бројач посета сајту

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас31
mod_vvisit_counterЈуче121
mod_vvisit_counterОве недеље31
mod_vvisit_counterПрошле недеље769
mod_vvisit_counterОвог месеца2408
mod_vvisit_counterПрошлог месеца4725
mod_vvisit_counterУкупно374610

Online (20 задњих минута): 1
Your IP: 3.236.156.34
,
Сада је: 25-01-2021 07:53

Пријава корисника

Online

Имамо 1 гост на мрежи

Google:  Google pictures:  Yahoo:  MSN: